0_Македонија.ПорталПолитика

Јотова: Бугарија има право на цврста позиција кон Северна Македонија за бугарските воени споменици

Прашањето за членство на Република Северна Македонија во ЕУ не е само бугарско, само балканско, туку е и паневропско, бидејќи се работи за политичко проширување на Унијата, тема што долго време беше на европската маса и која, за жал, не го најде својот консензус, вели потпретседателката на Бугарија, Илијана Јотова.

Back to top button
Close
Close