0_Магазин.ПорталЗдравје

Јаболковиот оцет помага против дијабетес

Испитаниците имале за задача - оброци кои се состојат од печива, путер и сок од портокал. По оброкот, човекот зел јаболков оцет или „плацебо“. Истражувачите така го проверувале нивото на гликоза во крвта (шеќер), 30 и 60 минути по оброкот.

Back to top button
Close
Close