АнализаДописници МКДОпштествоОпштински вести

Штипјани конечно ќе се напијат вода од ХС „Злетовица“

Трет обид штипјани да се напијат вода за пиење од Хидросистемот „Злетовица“, но овој пат инженерите и локалната и централната власт тврдат дека ќе биде успешен. Во моментов се тестира системот, кој доаѓа од зафатот над селото Злетово до Филтер станицата во Штип. Цевководот кој ја носи водата до реконструираната станица е долг над 30 километри.

Back to top button
Close
Close