Локални избори 2021Политички партии

Шилегов: МКЦ со нов планетариум за најмладите посетители

Актуелениот градоначалник на Град Скопје и кандидат на коалицијата предводена од СДСМ за оваа функција, Петре Шилегов денеска најави дека во следните четири години Скопје ќе добие целосно обновен планетариум, кој преку своите дигитални оптички можности, покрај едукацијата и проширувањето  на знаењата за астрономијата, ќе овозможи и презентација за океанографијата, климатските промени и други значајни теми за Земјата и Вселената.

Back to top button
Close
Close