БизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономија

Шест македонски текстилни компании на А+А Саемот за безбедност, заштита и здравје при работа во Германија

Текстилниот сектор што сочинува една четвртина од сите вработени во производство и придонес од 2,4 проценти од вкупно бруто-домашниот производ е значаен за Северна Македонија. Затоа, оваа година Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот првпат организира учество на А+А саемот за безбедност, заштита и здравје при работа, што се одржува на секои две години во Диселдорф, Германија, најави директорот на Агенцијата, Дејан Павлески на денешната прес-конференција.

Back to top button
Close
Close