Општински вестиСкопје

„Шанса за Центар“: Нелегалното градење во Центар мора да престане

Парцелата на падините на Водно, на која е направен обид за нелегално градење, е надвор од опфатот на Деталниот урбанистички план за тоа подрачје, и ако се толерираат ваквите постапки ќе продолжи нелегалната бетонизацијата и узурпацијата на планината, која е од исклучително значење за Центар, но и за целиот град, соопшти денеска Граѓанската иницијатива „Шанса за Центар“.

Back to top button
Close
Close