0_Магазин.ПорталЗдравје

Хималајските габи кријат делотворен лек за рак

Лекот, наречен „НУК-7738“, е развиен во Универзитетот Оксфорд, во соработка со британската фармацевтска компанија „Нукана“ и е важен бидејќи има потенцијал да ги уништи клетките на ракот 40 пати поделотворно од претходните познати средства.

Back to top button
Close
Close