0_Магазин.ПорталЗдравје

Фризери во Велика Британија пријавуваат алергии кај луѓе по Ковид-19

Британското здружение за фризери и козметичари пак, ги предупредува сите вработени во овие професии да преземат обврски да спроведат дополнителни епикутан-тестови или тн. печ-тестови, со цел да избегнат можни судски постапки. Епикутан-тест се користи за да се докаже подоцнежна реакција на контактни алергени.

Back to top button
Close
Close