ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Франција до крајот на годината ќе затвори уште седум џамии и муслимански здруженија

Францускиот министер за внатрешни работи Жералд Дарманин изјави дека во земјата до крајот на годината ќе бидат затворени уште седум џамии и здруженија за кои има сомнеж дека промовираат радикален ислам

Back to top button
Close
Close