СветСвет.Слајдер

Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс ќе инвестира 120 милиони долари во таблети против Ковид-19

Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс денеска објави дека ќе инвестира до 120 милиони долари со цел да го олесни пристапот на сиромашните земји до таблети за лекување на Ковид-19, третман за кој веруваат дека ќе ја потисне пандемијата

Back to top button
Close
Close