0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономија

Фајнанс тинк за Извештајот на ЕК: Оценката за економскиот амбиент е значајно воздржана

Додека Извештајот врши експлицитно и недвосмислено вреднување на преземените чекори во делот на исполнувањето на политичките критериуми, судството, борбата со корупцијата и организираниот криминал, реформата во разузнавањето и јавната администрација, енергетиката и на зацврстување на основните човекови права, оценката за економскиот амбиент е значајно воздржана. Ваквата оценка на економските политики и потези на Владата е во целосна согласност со укажувањата на домашната експертска јавност за отсуството на посветеност кон целта и меѓусебната усогласеност на економските политики, како и недоволниот капацитет за испорачување економски реформи на повеќе фронтови.

Back to top button
Close
Close