КултураОпштество

УНЕСКО донесе одлука за прашањето за враќање на скулптурите на Партенон во Грција

Меѓувладин комитет на УНЕСКО за промовирање на враќање на културните добра во земјите на потекло, донесе Одлука, и не само препорака, во врска со прашањето за враќање на скулптури на Партенон во Грција, соопшти Амбасадата на Грција во Скопје.

Back to top button
Close
Close