0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономија

Умерена подготвеност во оданочувањето, треба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК)  во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за даночните обврзници и преку надградба на услугите за е-даноци.

Back to top button
Close
Close