Локални избори 2021Општински вестиСкопје

Тимчо Муцунски и новите советниците во Аеродром ги добија уверенијата за своите мандати

Претседателот на Општинската изборна комисија Аеродром Горан Мојаноски, денеска во просториите на Општина Аеродром на Тимчо Муцунски му го врачи уверението за неговиот мандат за градоначалник.

Скопје, 26 октомври 2021 (МИА) – Претседателот на Општинската изборна комисија Аеродром Горан Мојаноски, денеска во просториите на Општина Аеродром на Тимчо Муцунски му го врачи уверението за неговиот мандат за градоначалник.

На денешното свечено примопредавање, како што соопшти Општина Аеродром, беа доделени и решенијата на 27-те членови на новиот Совет на Општина Аеродром и тоа од коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ „Обнова на Македонија“: Дејан Митески, Милка Тримчевска, Стефан Синасдиновски, Љупчо Ацковски, Сузана Павловска, Оливер Миланов, Антонио Петковски, Маријана Столевска-Тасиќ, Станислав Николовски, Лидија Стаменкова, Бошко Петковски, Валерија Анастасова, Васе Канзуров и Елена Мургоска-Митреска од коалицијата предводена од СДСМ „Најдоброто за мојата општина“: Александар Трајановски, Вангелина Мојаноска, Милутин Ристески, Сузана Делева, Томче Ѓуровски, Љупчо Недески, Даниел Самарџиски, Александра Петровска-Николовска, како и од политичката партија Левица: Дарко Масларковски, Горан Костовски, Марија Тодоровска, Кирил Митановски и Благица Сековска.

Претседателот на ОИК, Мојаноски, на градоначалникот и на советниците им го честита изборот и им посака успешна четиригодишна работа, изразувајќи увереност дека ќе ги вложат своите знаења и со здружена енергија ќе овозможат Аеродром да стане репер за успешна општина. мс/нд/

Таг
Back to top button
Close
Close