0_Македонија.ПорталВидео изјаваКултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Стефоска: Осумдесет години од првиот истрел – јубилеите служат да нè потсетат дека историјата се учи за да не се заборави и за никогаш да не се повтори

Осумдесетгодишнината од првиот истрел за слобода е чин за длабока почит и длабок поклон. Отпор достоен за незаборав. Ова е најмалку што Министерството за култура може да го направи во спомен на оние кои со пушка ја создаваа, а потоа и ја одржаа националната култура жива, а со тоа, и сите нас нè одржаа во живот. Ова вечерва го изјави министерката за култура Ирена Стефоска во своето обраќање на прославата „80 години од првиот истрел – култура и уметност = непокор“ во организација на Министерството за култура.

Back to top button
Close
Close