0_Магазин.ПорталЗанимливости

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Пред појавата на Ковид-19, статуата висока 38 метри, поставена на ридот Корковадо, ја посетуваа околу два милиона посетители годишно. Таа не беше достапна за посети од март до август 2020 година, а и сега важат посебни корона-мерки.

Back to top button
Close
Close