0_Магазин.ПорталЗанимливости

Стапки стари 23.000 години откриени во САД

Отпечаток од стапало стар 23.000 години е откриен во САД, што посочува дека луѓето ја населувале Северна Америка и пред крајот на последното ледено доба. Ова откритие можеби го поместува времето за илјадници години, за тоа - кога првите жители го населиле континентот.

Back to top button
Close
Close