0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Средба на Бесими со претставници на МИГА: Можност за поддршка на проекти за енергетска транзиција

Планираните проекти на земјава во енергетскиот сектор, инвестициите во јавно приватни партнерства, како и донесувањето и имплементацијата на новиот План за финансирање на економското заздравување и забрзаниот раст беа тема на состанокот што министерот за финансии Фатмир Бесими, заедно со претставници од Министерството за финансии го одржаа во рамки на Годишните средби на ММФ и Светската Банка, со Олга Шловскаја, регионална директорка на Мултилатералната агенција за гарантирање на инвестициите (МИГА) за Европа и Централна Азија и Сарвеш Сури оперативен директор во МИГА.

Back to top button
Close
Close