0_Македонија.ПорталПолитика

Спасовски: МВР со експлицитна порака за никаква толеранција на било која форма на нечовечко однесување и постапување

На мое големо задоволство денеска земав учество на завршниот настан во рамки на проектот „Елиминација од тортура и нечовечко постапување во затворите и другите установи за лишување од слобода“, финансиран од ЕУ, а имплементиран од Македонското здружение на млади правници и Хелсиншкиот комитет за човекови права,во чија што реализација крајно транспарентно и одговорно партиципираше МВР, преку својот Оддел за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди, што јасно говори за нашата решеност да продолжиме во реформското трансформирање на полицијата како реален и кредибилен сервис на сите граѓани.

Back to top button
Close
Close