0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДМИА ИстражуваТема

Случајно или намерно лицата со попреченост предмет на говор на омраза

На работа, во маркет, на улица, во секојдневната комуникација лицата со попреченост често се среќаваат со говор на омраза. Од некои намерно, од некои, пак, сосема случајно се употребуваат зборови кои можат да допрат до емоциите на овие лица. Ненормален, ретардиран, ментален, идиот, имбецил, нездрав, будала... се само дел од зборовите што ги користиме без трошка совест дека ќе повредат некого.

Back to top button
Close
Close