Дописници МКДОпштински вестиСторија

Сливова ракија препеченица годинава колку за проба

Надалеку прочуената сливова ракија, која жителите на кичевско-бродскиот регион ја добиваат од сливи трновки, годинава ја нема речиси ни за лек. Кај добар дел жители од регионот, годинава нема ни да зачадат казаните, бидејќи нема што да печат.

Back to top button
Close
Close