СветСвет.Слајдер

СЗО препорача вакцина против маларија за децата во Африка

Светската здравствена организација (СЗО) денеска соопшти дека единствената одобрена вакцина против маларија треба да им се даде на африканските деца, со што потенцијално ќе се постигне напредок против болеста што убива стотици илјади луѓе годишно

Back to top button
Close
Close