0_Македонија.ПорталОпштество

СЗО: Неопходна е подбра палијативната нега и пристап до здравствени услуги за повозрасните лица

Секое четврто лице во Северна Македонија ќе има над 65 години во 2050 година во споредба со околу 14 проценти во моментов, а само една третина од постарите луѓе во Северна Македонија го сметаат сопственото здравје за добро или многу добро што е значително пониско од просекот на Европската унија, покажуваат податоците од Светската здравствена организација.

Back to top button
Close
Close