ЕвропаСвет.Слајдер

СЕ: Словачкиот Парламент да не го изгласа закон-проедлогот за ограничување на абортусот

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ објави писмо испратено до Националниот совет на Словачка во кое изразува загриженост за нацрт-законот со кој би се наметнале ограничувања до пристапот до безбеден и легален абортус

Back to top button
Close
Close