0_Магазин.ПорталЗанимливости

Сестри со по 107 години – најстарите близначки во светот

Околу 29 отсто од 125 милиони жители на Јапонија имаат 65 години или повеќе, што ја чини оваа држава - нација со најбрзо стареење. Околу 86.510 од нив се стогодишници.

Back to top button
Close
Close