0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономијаОпштество

Северна Македонија умерено подготвена во областа на земјоделството и руралниот развој, оценува ЕК

Во однос на руралниот развој, добар напредок е евидентиран во апсорпцијата на ЕУ фондовите (ИПАРД 2). До крајот на 2020 година исплатите надминаа четири милиони евра. Напредуваат и подготовките на ИПАРД 3 програмата. Но, националната политика за рурален развој треба да се усогласи со правото на ЕУ.

Back to top button
Close
Close