0_Web_Избор на уредникот0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталВидеоМакедонија.СлајдерПолитика

Северна Македонија од 1 јануари влегува во тројката претседавачи на ОБСЕ, заедно со Шведска и Полска

Северна Македонија од 1 јануари влегува во тројката на претседавачи на ОБСЕ, заедно со овогодишниот претседавач Шведска и претседавачот во 2022 година Полска, додека веќе во 2021 година ќе претседаваме со медитерански партнери за соработка на ОБСЕ како генерална проба за нашите обврски како претседавач со организацијата во 2023 година.

Back to top button
Close
Close