Дописници МКДОпштествоСторија

Свирењето тапани терапија за лице со тешки деформитети на екстремитети

Де бе ај глеај каков си, ти ќе свириш. Така ми рекоа со недоверба и предрасуди кога како помлад побарав да потропам малку на тапаните на една веселба. Затоа што сум со вроден инвалидитет, имам тешки деформитети на екстремитети. Многу ми беше тешко во тие моменти, бидејќи некои луѓе не ја разбираат и ја потценуваат различноста. Можеби сум поразличен од другите, но и јас можам да дадам максимум од своите можности и да бидам успешен како нив.

Back to top button
Close
Close