Дописници МКДКултураКултура.Портал

Самостојна изложба „Фрагментед“ на графики од Шќипе Мехмети

Од денеска до петок во Уметничка галерија Тетово изложени ќе бидат дела од уметничката Шќипе Мехмети, графичарка. Авторка е од Кичево, која досега има реализирано 28 лични изложби и многу групни претставување на уметничките дела.

Тетово, 25 октомври 2021 (МИА) – Од денеска до петок во Уметничка галерија Тетово изложени ќе бидат дела од уметничката Шќипе Мехмети, графичарка. Авторка е од Кичево, која досега има реализирано 28 лични изложби и многу групни претставување на уметничките дела.

-Во нејзините дела го наоѓаме значењето на нешто вреднувано преку размислување, нешто оригинално што се појавува преку експериментирање, секогаш барање на наоди и начини за унапредување на концептите и методите на реализација за да се опише и претстави вистинската уметност совршена контролирање на нејзината страна, информираат од Галеријата.

Шќипе Мехмети е родена 1981 година во Кичево. Во 2004 година дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје и во 2007 година магистрирала графика на истиот факултет.ас/свс/

Таг
Back to top button
Close
Close