БизнисБизнис.ПорталСветСвет.Слајдер

САД со највисока стапка на инфлација во октомври од 1990 година

Потрошувачките цени во САД продолжија да растат во октомври, поттикнати од цените на енергијата и скокнаа за 5 отсто на годишно ниво. Тоа е најбрзата стапка на потрошувачка инфлација од 1990 година, соопшти Министерството за трговија.

Back to top button
Close
Close