КултураКултура.Портал

Романот „Исповед“ од Жауме Кабре објавен на македонски јазик

Историскиот роман „Исповед“ од современиот каталонски писател Жауме Кабре излезе од печат во издание на „Бата прес“. Капиталното дело (766 страници) го преведе Маргарита Маленкова, а објавувањето е поддржано од каталонскиот институт „Рамон Лул“.

Back to top button
Close
Close