0_Web_АктуелноБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономија

Рокот за поднесување ДДВ-4 продолжен до 27 октомври

Согласно Законот за даночна постапка, поради отежнатото поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на ДДВ-04 пријавата се продолжува. Крајниот рок за поднесување на ДДВ-04 пријавата (25.10.2021) се продолжува за два работни дена, односно крајниот рок за поднесување на ДДВ-04 пријавите ќе се смета 27.10.2021 година, наведува УЈП во соопштението.

Back to top button
Close
Close