Политички партии

ПЦЕР: Продолжува коалицијата со СДСМ, владиното мнозинство е стабилно

Скопје, 20 октомври 2021 
Партијата за целосна еманциопација на Ромите-ПЦЕР сака да ја информира јавноста дека владината коалиција е стабилна, владиното мнозинство е стабилно и работиме исклучиво во интерес на граѓаните.
Напредокот на земјата е наша највисока зедничка цел, нашата партија ПЦЕР е дел од владиното мнозинство.
Северна Македонија продолжува со стабилна Влада по демократскиот и европскиот пат.
Ромското прашање ќе биде приоритет во наредниот период на партијата за реализирање на барањата на Граѓаните. Продолжуваме за подобро заедно со нашиот коалицонен партнер СДСМ.
Партија за целосна еманциопација на Ромите – ПЦЕР

_____________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close