Прилепскиот архив со нови, ексклузивни документи за 66-годишнината

Прилеп, 27 декември 2021 (МИА) – Со нови, ексклузивни документи и фотографии, подарени од граѓани, Прилепскиот архив денеска одбележува 66 години постоење. Според Елена Чагороска, раководител на Архивот, документите се значајни за нашата историја и за идентитетот, зашто се добиени за Илинденското востание, за 11 Октомвреи – почетокот на Народното востание, за борци, народни херои, … Продолжи со читање Прилепскиот архив со нови, ексклузивни документи за 66-годишнината