Дописници МКДОпштински вести

Преку грант на Општина Тетово обезбедени возила и опрема за комуналното претријатие

Општина Тетово информираше дека добиле грант од Светска банка со кои се набавени возила и опрема кои се предадени на Јавното комунално претријатие „Тетово“.  Предадени се во употреба четири нови камиони за собирање отпад и две специјални возило - „чистач“ и „воздушна метла“ како и 150 контејнери.

Тетово, 21 септември 2021 (МИА) – Општина Тетово информираше дека добиле грант од Светска банка со кои се набавени возила и опрема кои се предадени на Јавното комунално претријатие „Тетово“.  Предадени се во употреба четири нови камиони за собирање отпад и две специјални возило – „чистач“ и „воздушна метла“ како и 150 контејнери.

Овие неповратни средства се добиени во рамките на успешната имплементација на два претходни проекти со Светска банка: продолжување на булеварот „Видое Смилевски-Батои снабдување со пет автобуси за потребите на градскиот превоз. Овој проект ќе овозможи континуирано собирање отпад и истовремено обезбедување чиста животна средина за граѓаните, информираа од Општина Тетово.

Вредноста на камионите и опремата е во износ од над 26 милиони денари.ас/бт/

Back to top button
Close
Close