0_Магазин.ПорталЗанимливости

Пред 104 години била погубена Мата Хари

Била осудена како германски шпион и застрелана е на 15 октомври истата година, иако гласините дека била шпион никогаш не биле потврдени, а и околностите за нејзиното наводно признание, исто така, се нејасни. Таа имала 41 година.

Back to top button
Close
Close