0_Македонија.ПорталГраѓански сектор

Прва работилница за обврските и одговорностите на офицерите за заштита на личните податоци во организација на ПРАЈВАСИ

Националното здружение за промоција на правото на заштита на личните податоци „ПРАЈВАСИ“ започнува со едукативни работилници и семинари за примената на конкретни одредби од Законот за заштита на личните податоци, кој почна да се применува од август годинава, а кои се покажаа како предизвик, како и за најкомплексни прашања за исполнување на обврските и одговорностите за Офицерите за заштита на личните податоци.

Back to top button
Close
Close