СпортФудбал

Правото на заштита за време на бременост, раѓање и родителство дел од измената на Правилникот на ФФМ

Фудбалската федерација на Македонија направи измени во Правилникот за регистрација, статус и трансфер на фудбалери, а кои се однесуваат на специфичните работни услови на професионалните фудбалерки во време на бременост, со што се заштитува едно од основните права кои ги имаат жените како посебна заштита во работниот однос, а тоа е правото на заштита за време на бременост, раѓање и родителство.

Back to top button
Close
Close