КултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Почна Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-За Балкан“

Писателот не може самиот да каже дека е писател, тоа треба други за него да го кажат. Пишувањето е религија, не е работа. Ако не пишувам секој ден, како да не дишам. Сакам литературата да биде универзална. Тоа значи дека една книга треба да ја разберат сите луѓе.

Back to top button
Close
Close