Дописници МКДЛокални избори 2021Политика

Почна гласањето во Куманово и Старо Нагоричане

Навреме се отворени гласачките места во Куманово и Старо Нагоричане, информираа претседателите на општинските изборни комисии.

Куманово, 31 октомври 2021 (МИА) – Навреме се отворени гласачките места во Куманово и Старо Нагоричане, информираа претседателите на општинските изборни комисии.

Претседателката на ОИК Куманово Бранкица Димковиќ, информираше дека сите избирачки места се отворени и граѓаните го остваруваат своето право на глас.

Во Куманово денеска право на глас имаат 93.986 граѓани кои гласаат на 167 избирачки места

Гласањето е почнато и во општината Старо Нагоричане, информираше претседателот на ОИК Старо Нагоричане, Маријан Даиловски. Во оваа општина право на глас денеска имаат 3.262 лица кои гласаат на 38 избирачки места. ам/нд/

Back to top button
Close
Close