0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштествоПолитика

Поттикнување на глобалните климатски амбиции – примарна цел на Самитот за климата во Глазгов

Како што соопшти денеска Британската амбасада, претставувајќи ја програмата на Самитот, на собирот се предвидени речиси 50 настани организирани, кои ќе ги покажат активностите и ќе го поттикнат импулсот од целото општество за време на двонеделниот форум. Програмата ја одразува и посветеноста на британското претседателство со КОП 26 за инклузивност преку здружување на граѓанското општество, бизнисите и младите луѓе

Back to top button
Close
Close