ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Португалските социјалисти победија на локалните избори, но го загубија Лисабон

Владејачките социјалисти во Португалија претрпеа изненадувачки пораз на локалните избори во неделата, губејќи во Лисабон по 14 години, иако остануваат најголемата партија во земјата по изборите во кои беа вклучени повеќе од 300 градски совети.

Back to top button
Close
Close