0_Магазин.ПорталАвтомобили

Поради недостигот од полупроводници, пад на побарувачката за автомобили во ЕУ

Во Западна Европа, побарувачката најмногу паднала во Италија - за една третина од септември лани. Во Германија таа е намалена за околу 25 отсто, а во Франција - една петтина. Најмал пад е забележан во Шпанија - 15,7 отсто.

Back to top button
Close
Close