КултураКултура.Портал

Поетско читање во Прилеп по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Во Центарот за култура “Марко Цепенков“ во Прилеп вечерва со почеток во 20:00 часот ќе се одржи поетко читање со наслов „Блаже Конески - Проста и строга македонска песна, 100 години од раѓањето на великанот“.

Back to top button
Close
Close