0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Подокеанскиот кабел „2Африка“ ќе биде продолжен за 8.000 километри

Станува збор за „2Африка“ - кабел долг 37.000 километри кој ги поврзува Африка, Европа и Азија. Фејсбук со конзорциумот ќе го продолжи кабелот со нови делови до Сејшелите, Коморските Острови, Ангола и југоисточна Нигерија. Новиот сегмент би резултирал со вкупна должина од над 45.000 километри.

Back to top button
Close
Close