СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Повеќе од 30 случаи на насилство врз авганистански новинари за два месеца

Повеќе од 30 случаи на насилство и закани за насилство врз авганистански новинари се пријавени во изминатите два месеца, а во речиси 90 отсто од случаите, сторители се новите владетели на Авганистан, талибанците.

Back to top button
Close
Close