0_Македонија.ПорталЛокални избори 2021Политички партии

Партијата за движење на Турците останува дел од владиното мнозинство

По завршувањето на првиот круг од локалните избори, Партијата за движење на Турците (ТХП), со иста посветеност продолжува со изборните активности за вториот круг.

Скопје, 21 октомври 2021

По завршувањето на првиот круг од локалните избори, Партијата за движење на Турците (ТХП), со иста посветеност продолжува со изборните активности за вториот круг.
Како единствена прогресивна партија на турската заедница во Република Северна Македонија, остануваме доследни на нашите политички определби, кои се втемелат на демократските вредности и принципи. Здравата иднина на нашата земја, како и општата благосостојба на граѓаните секогаш биле и ќе останат приоритет на ТХП. А со таа цел, без никакви калкулации, остануваме дел од владиното мнозинство и веруваме дека со повеќе напори ќе успееме да ги коригираме недостатоците и ќе ги оправдаме очекувањата на граѓаните.
Партија за движење на Турците

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Таг
Back to top button
Close
Close