0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталЛокални избори 2021Политички партии

Партиите потпишаа Кодекс за фер и демократски избори, денеска треба да биде заклучен Избирачкиот список

Политичките партии и нивните подмладоци се обврзаа на демократски изборeн процес во кој ќе се почитуваат основните човекови права и слободи, со цел постигнување транспарентни, инклузивни и отчетни избори. Изборната кампања за првиот круг од локалните избори, согласно Роковникот на Државната изборна комисија почнува од понеделник и ќе трае до 15 октомври, а денеска треба да биде заклучен Избирачкиот список во којшто граѓаните имаа можност да извршат увид, а кој треба најдоцна до 1 октомври да биде потпишан.

Back to top button
Close
Close