0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталГраѓански сектор

Панел-дискусија: Користиме вештачката интелигенција без да знаеме, човековите права доведени во прашање

Ние користиме вештачка интелигенција и без да сме свесни за тоа, а тоа го правиме користејќи ги паметните телефони, социјалните мрежи, каналот „Јутјуб“ и електронската пошта, изјави Марко Серафимовски, менаџер за интернационален развој на бизнис во „Семос Едукација“ на денешните панел-дискусија посветена на вештачката интелигенција, во организација на Фондацијата Матаморфозис.

Back to top button
Close
Close