0_Web_Избор на уредникот0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

Панел „Визија за ЕУ и Западниот Балкан“: Неопходно е да се поттикне процесот на проширување

Потребно е повторно да се поттикне динамиката на процесот на проширување односно нов почеток на проширувањето за да се овозможи исполнување на ветувањата на регионот во однос на неговата интеграција во ЕУ. Потребни се дејства на теренот за да се потврди пораката дека членството на Западен Балкан во ЕУ е споделен стратешки избор. Ова беше истаскнато на панелот „Визија за Европската Унија и Западниот Балкан – Проширувањето на ЕУ на Западен Балкан: зошто е тоа критично за иднината на Европа?“ во рамки на Вториот Самит за Западен Балкан кој денеска се одржува во Скопје во организација на „Економист“.

Back to top button
Close
Close